Linija za plastifikaciju žice

Linija za plastifikaciju žice namenjena je za oblaganje pocinkovane žice polietilenskim ili PVC plaštom. Njegova uloga je da dodatno zaštiti krajnji proizvod od atmosferskih uticaja, kao i da estetski dodatno poboljša pletivo, dajući mu mogućnost da bude izrađeno u više boja. Time se postiže veća konkurentnost, kao i dodatno ispunjenje specifičnih zahteva kupaca koji su u tom pogledu sve zahtevniji.

IMG 9317
IMG 9319
IMG 9331
IMG 9332
IMG 9338
IMG 9368
IMG 9372
MSC 9369
MSC 9523
MSC 9540

Linija za plastifikaciju se sastoji od sledećih elemenata:

1. Odmotavač žice sa valjcima

Odmotavač žice sa valjcima za ispravljanje žice i senzorom koji zaustavlja liniju ukoliko dođe do zamršenja žice. Linija za pastifikaciju žice radi potpuno automatski uz minimalno učešće operatera koji dok linija radi može da obavlja i druge poslove, recimo na mašini za izradu pletiva. Ukoiko se žica zamrsi, mašina će se automatski isključiti i ne kreće ponovo dok je operater ne resetuje. Valjci za ispravljanje žice služe da izvrše zatezanje i ravnjanje žice pre nego što uđe u glavu ekstrudera.

2. Ekstruder za plastifikaciju

Ekstruder za plastifikaciju čiji su sastavni elementi: pogonski motor od 5,5kW sa odgovarajućim reduktorom, puž i cilindar prečnika fi40mm, dužine 1200mm, pet grejača ukupne snage 8kW, glava za plastifikaciju sa izmenjivim trnovima i čaurama. Konstrukcija ekstrudera je robustno izvedena i predviđena za rad non-stop, tj. za kontinurani rad od 24h na dan. Kao i kod svakog ekstudera, najveći gubici energije su tokom puštanja i gašenja, tako da se najveća produktivnost ostvaruje ukoliko on radi neprekidno. Praksa je pokazala da se naš ekstruder veoma dobro pokazao i u visoko opterećenim uslovima prilikom neprekidnog rada u vremenskom periodu od 120 dana.

3. Elektrorazvodni orman

Elektrorazvodni orman sa odgovarajućim termoregulatorima i frekventnim regulatorima za kontrolu broja obrtaja ekstrudera i motalice čime se podešava brzina rada liije i debljina nanosa polimera na žicu. Uključivanje grejača se vrši preko SSR releja koji vrše beskontakto uključivanje grejača, bez strujnih udara na električnu mrežu. Time se postiže duži vek trajanja grejača i finija kontrola zadate temperature od koje zavisi i krajnji kvalitet proizvoda. Frekventni regulatori kontinualno podešavaju broj obrtaja motora i imaju zaštitnu ulogu čime štite elektromotore od preopterećenja.

4. Prohromska kada

Prohromska kada za hlađenje plastifiicrane žice sa rezervoarom za vodu od 500l i protočnom pumpom. Na kadi se nalazi termometar i nivokaz tako da se u svakom trenutku može kontrolisati nivo i temperatura vode u rezervoaru.

5. Motalica za meko pakovanje

Motalica za meko pakovanje žice sa dva izmenjiva trna. Trnovi se mogu menjati bez zaustavljanja linije, tako da je proces proizvodnje još više pojednostavljen i ubrzan. Svaki trn ima posebna kolica sa točkovima pri čemu je njihova zamena laka i jednostavna. Moguće je naručiti i dodatne trnove za motalicu čime se može izbeći prepakivanje žice, jednostavno se trn sa motalice direktno postavi na mašinu za pletenje. Meko pakovanje žice omogućava lakše odmotavanje kotura i manje mršenje žice prilikom pletenja. Takođe se kotur može lako podeliti na manje delove radi dalje prodaje (na primer zatezna žica koja je većeg prečnika i koja uvek ide uz kotur pletiva).

Generalne specifikacije linije za plastifikaciju žice:

 • Dimenzija puža: Ø40
 • L/D odnos: 28
 • Dubina nitrirajućeg sloja: 0,5-0,6 mm
 • Tvrdoća nitriranog sloja: 58-65 HRC
 • Zone grajanja: 3+2 (cilindar + T glava)
 • Snaga grejača: 3x2kW, 1x1,6kW, 1x0,5kW
 • Grejne zone: 5
 • Pogonska jedinica ekstrudera: AC motor, snaga 5,5kW povezan sa odgovarajućim reduktorom, kontrola brzine sa frekventnim regulatorom
 • Pogonska jedinica motalice: AC motor, snaga 1,5kW, povezan sa odgovrajućim reduktorom, kontrola brzine frekventnim regulatorom
 • Dimenzije žice: Ø1,6 mm- Ø2,7mm
 • Debljina presvlake: 0,4mm-1mm
 • Kapacitet: max 120kg/h
 • Materijal: HDPE, PVC
 • Instalisana snaga: 16kW
 • Prosečna potrošnja: 12kWh
 • Napon napajanja: 3x380V

O nama

Preduzeće SIGMIT d.o.o. osnovano je 2004 godine čija je delatnost proizvodnja mašina i pružanje usluga iz oblasti održavanja i industrijskog inženjeringa.

Sem na domaćem, prisutni smo i na inostranom tržištu gde su naši proizvodi prepoznatljivi po kvalitetu i ekonomičnosti.

Detaljnije 

Kontakt podaci

Adresa: Milentija Popovića 7, 11300 Smederevo
Fiksni: +381 (0)26 650 160
Mob: +381 (0)65 6650160
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web: www.sigmit.rs
Top